Οδηγός ιστοσελίδας

                                                                    ΓΕΝΙΚΑ

          Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να  πλοηγηθεί , συν Θεώ,  στο περιεχόμενό της, το οποίο  απαρτίζουν οι εξής τέσσερις βασικές

                                                             ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ :

          Α. Ο ΝΑΟΣ                  Β. ΙΣΤΟΡΙΑ               Γ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ            Δ. ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΗ.

     Με ένα «κλικ»  στο «κουτάκι» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,  μπορεί  άμεσα να ενημερώνεται για το τρέχον εβδομαδιαίο Πρόγραμμα των τελουμένων Ιερών Ακολουθιών και  Θείων Λειτουργιών του εφημερίου,  τόσον εντός του Ι. Ναού, όσον και εκτός αυτού, με παράλληλη αναφορά και στο Αγιολόγιο της ημέρας.

       Στις επισυναπτόμενες  με το Πρόγραμμα Ανακοινώσεις , θα πληροφορείται για τις  προγραμματιζόμενες  Εκδηλώσεις της ενορίας και άλλων συναφών φορέων. Αυτές οι Δραστηριότητες της ενορίας , παλαιότερες και σύγχρονες, δεν αναφέρονται μόνον σε θέματα Εκκλησιαστικά  , αλλά επεκτείνονται και σε αντίστοιχα ζητήματα τοπικού  και  γενικού ενδιαφέροντος , με τη συμμετοχή και παρεμβάσεις του Προέδρου, μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ενοριτών και άλλων προσώπων, που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα μας.

                                                        Η  ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ  ΤΗΣ ΥΛΗΣ

           Οι τέσσερις  βασικές Κατηγορίες της ιστοσελίδας διαιρούνται κατά Περιεχόμενο  σε πέντε ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, οι οποίες πάλιν εξειδικεύονται στα αναλογούντα σε αυτές  περισσότερα στοιχεία.             

Πολλά από τα θέματα των  ανωτέρω τεσσάρων Κατηγοριών, με τις αναλύσεις, τα επί μέρους στοιχεία και την σχετική τους Βιβλιογραφία , αποτελούν το αντικείμενο μακρόχρονης ιστορικής έρευνας του Προϊσταμένου του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αιγίνης Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, όπως  καταγράφεται στο βιβλίο του  υπό τον τίτλο:

  «Ταξίδι στην Ιστορία»  και με τον υπότιτλο:

 Αίγινα, « Μεγάλη Εκκλησία»- Καποδίστριας, Αρχή Νεοελληνικού Κράτους

( Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης, Αθήνα 2013, Εξηντλήθη).

 Είναι ενδιαφέρον ότι, στην  παρούσα ιστοσελίδα καταχωρούνται σε φωτοτυπία ορισμένες  από τις σελίδες του εν λόγω βιβλίου!

Όλα αυτά τα στοιχεία, μπορούν υπό προϋποθέσεις να αποβούν χρήσιμο εργαλείο στον ερευνητή  της Εθνικά κρίσιμης αυτής  περιόδου των ετών 1828 με 1829. Έτσι, μπορεί να δοθεί και το έναυσμα, ώστε να καλυφθεί κατά τρόπο  επιστημονικό ένα -γενικά παρατηρούμενο- ιστορικό κενό αυτής της διετίας. Συνήθως, όταν μερικοί ιστορικοί φθάνουν σε αυτή την ιστορική περίοδο, κάνουν κάποιο  άλμα, καλόπιστα θέλουμε να πιστεύουμε…

   Αυτό είναι καθοριστικό και για την άρση ορισμένων ιστορικών ανακριβειών, όπως  αυτές προβάλλονται  αβασάνιστα και από ορισμένα Μ.Μ.Ε , αναφορικά με τα  πρόσωπα και τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής των κοσμοϊστορικών για τον τόπο μας Γεγονότων, τα οποία συνδέονται άμεσα  με την έναρξη και λειτουργία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται πλήρως και η ιστορική αλήθεια, την οποία εξάλλου διατρανώνει  κατά τρόπο σαφή και κατηγορηματικό το πιο επίσημο κείμενο της εποχής , η «Γενική Εφημερίς της Ελλάδος, όπως διαπιστώνει οποιοσδήποτε καλόπιστος ερευνητής

Το βιβλίο «Ταξίδι στην Ιστορία»   συμπληρώνει και ολοκληρώνει ένα πρώτο βιβλίο του ίδιου συγγραφέα, το οποίο εκδόθηκε κατά το έτος 1996(Εξηντλήθη), υπό  τον τίτλο: « Η Μεγάλη Εκκλησία», ο Μητροπολιτικός Ναός στην Αίγινα, και με τον υπότιτλο: «  Μια προσέγγιση  σε άγνωστες πλευρές της ζωής των Νεωτέρων χρόνων, ιδιαίτερα της εποχής του Καποδίστρια». Το βιβλίο  « Η Μεγάλη Εκκλησία»  προλογίζει ο αείμνηστος Καθηγητής του Π.Α Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός. Το ίδιο έτος ( 1996), μάλιστα, εκείνο  το βιβλίο έλαβε το βραβείο Μελετών Νέου Ελληνισμού από την Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων, κατά την διάρκεια τελετής στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου « Παρνασσός» στην Αθήνα. Και κατά το έτος 1999, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των εγκεκριμένων βιβλίων για τις Σχολικές βιβλιοθήκες της Χώρας.    

                                                                                                                                                  

                                                                              Καλώς ορίσατε, λοιπόν, στην ιστοσελίδα μας!

                             Η Παναγία και ο Άγιος της συγγνώμης, θαυματουργός Ιεράρχης Διονύσιος ο εκ Ζακύνθου, Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης,  να  σας προστατεύουν!      

                                                                                           καλή σας Πλοήγηση!

                  Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Ε.Σ

               του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αιγίνης

Scroll to top