Λειτουργικό Πρόγραμμα εβδομάδος 12/11-18/11/2023(Αρχή νηστείας Χριστουγέννων).

Κυριακή 12/11 (Η΄Λουκά, Αγ. Ιωάννου Ελεήμονος), 7:00-10:00, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Δευτέρα 13/11 (Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου) 7:00-9:30 Όρθρος και Θ.Λ (εντός).

Τρίτη 14/11(Αγ. Νεομάρτ. Κων/νου, πανήγυρις νήσου Ύδρας, Αγ. Φιλίππου Αποστόλου, Γρηγορίου Παλαμά) 7:00-9:45 Όρθρος και Θ.Λ (εντός).

Τετάρτη 15/11 , 5:30-8:15, ο π. Εμμανουήλ λειτουργός εις την Ιεράν Μονήν του Αγ. Νεκταρίου. ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ (πλην Τετάρτης και Παρασκευής, κατάλυσις ιχθύος). “Χριστός γεννάται δοξάσατε!” Καλή, Χριστιανική και Ευλογημένη η περίοδος της Σαρακοστής των Χριστουγέννων! Και, με την πρόθυμη συμμετοχή μας στις τελούμενες στην Ενορία Ιερές Ακολουθίες, ως Όπλο πνευματικό και Ισχυρό Αντίδοτο στα λυπηρά του βίου…

Προαναγγελία Ιεράς Αγρυπνίας: Κατά την επομένη εβδομάδα, θα τιμηθεί -συν Θεώ- ο Όσιος Πατήρ ημών Ιάκωβος ο εν Ευβοία: Το εσπέρας της Τρίτης 21/11(ανήμερα των Εισοδίων, (όπου το πρωί θα συλλειτουργήσουμε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Παναγίτσας) και από ώρας 20:30- 1:00, (προς το ξημέρωμα δηλ. της Τετάρτης 22/11, ημέρα μνήμης του Αγ. Ιακώβου). Η Αγρυπνία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της συχνότητας του Aeginaportal (όπως εξάλλου μεταδίδονται ζωντανά οι Ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, που τελούνται στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Διονυσίου Αιγίνης). Στην Αγρυπνία θα ψάλλει -το κατά δύναμιν- χορός ευλαβουμένων τον Θεόν γυναικών, κατά την Τάξιν των Γυναικείων Ιερών Μονών, των οποίων Ιδρυτής και Πνευματικός Πατήρ δικαίως θεωρείται ο Άγιος Νεκτάριος, του οποίου την Ιερά Μνήμη εορτάσαμε προσφάτως, με την Ιερά Κάρα του να κατέρχεται λιτανευτικώς εκ της Ιεράς Μονής του και να παραμένει προς Ευλογία και Πάνδημη προσκύνηση σχεδόν επί τετράωρο στον Ιερό Ναό μας… Ο θαυματουργός Άγιος Νεκτάριος ας είναι βοήθεια μας! Και του χρόνου! Με υγεία την κατ΄άμφω!

Scroll to top