Πρόγραμμα Κυριακή 14/8-Σάββατο 20/8/2022(Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού).

Κυριακή 14/8 (Προεόρτια της Κοιμήσεως), το πρωί κανονικά 7:00- 10:00 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία(εντός). Το Εσπέρας ο Πανηγυρικός Εσπερινός Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου εις τον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αιγίνης, με την συμμετοχή των δυναμένων εκ των ιερέων και του λαού. Έναρξις Ακολουθίας Εσπερινού 19:30. Έξοδος Λιτανευτικής πομπής Ιεράς εικόνος περί ώραν 21:30. Διαδρομή: Όπισθεν Νοσοκομείου, από πύργο Μαρκέλλου παραλία, επιστροφή και Απόλυσις.

Δευτέρα 15/8( η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου). Έναρξις Ακολουθίας Όρθρου ώρα 7:00 και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Εορτής, μέχρι ώρας 10:30. Το εσπέρας 7:00-21:30 , Εσπερινός, Παράκλησις, Εγκώμια Εορτής Κοιμήσεως.

Τρίτη 16/8(Ιωσήφ του νέου Αγίου, του Ησυχαστού, Γερασίμου Κεφαλληνίας, Τιμοθέου Επισκ. Ευρίπου) 7:00-10:00 Όρθρος, Θεία Λειτουργία και τα Κτιτορικά (εντός).

Το Εσπέρας : Η προγραμματισμένη εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού, με ώρα ενάρξεως 20:30. Πρόγραμμα: Εισήγηση και στη συνέχεια προβολή σε οθόνη του Γ’ εικονοποιημένου Επεισοδίου για τη ζωή και το έργο του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια (κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Ναού) με θέμα: “Ο Καποδίστριας στην Αίγινα. Κυβερνητικό του έργο”.( Αποτελεί εκδήλωση τιμής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η οποία δεν έγινε πέρυσι λόγω των συνθηκών). Στη συνέχεια ο μουσικός Σύλλογος “Εστουδιαντίνα” θα παίξει 21 παραδοσιακά τραγούδια, ανάμεσα τους και Μικρασιάτικα. Θα προσφερθούν αναψυκτικά, γλυκό και εδέσματα, αρκετά εκ των οποίων έχουν παρασκευάσει κυρίες της ενορίας, προσφορά της ενορίας για την εορτή της. Προσκεκλημένοι άπαντες, Ιερός κλήρος, Άρχοντες, φορείς και λαός!

Προαναγγελία Αγρυπνίας Παληαχώρας: Το βράδυ της Τετάρτης 24 Αυγούστου ε.ε, θα τελεστεί η καθιερωμένη Ολονύκτιος Αγρυπνία στην Επισκοπή της Παληαχώρας, από ώρας 10:00- 5:00.

Scroll to top