Πρόγραμμα 20-27/12

Χριστός Ανέστη! Πρόγραμμα Διακαινησίμου εβδομάδος 5/5-11/5/2024

Κυριακή του Αγίου Πάσχα, της Ζωηφόρου Αναστάσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού (5/5/2024).

Έναρξις Παννυχίδος, Μ. Σάββατο βράδυ ώρα 23:00 , με τον Κανόνα “Κύματι θαλάσσης“. Ώρα 23:50 “Δεύτε λάβετε φώς“. Η τελετή της Αναστάσεως στην εξέδρα στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού ώρα 00:00. Θερμή παράκλησις του Ε.Σ να αποφύγουμε τις κροτίδες, επειδή δημιουργούν πρόβλημα ευταξίας και σκιάζονται τα μικρά παιδιά! Με το “Αναστήτω ο Θεός ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί Αυτού”, ας μη τους μιμηθούμε, αλλά να εισέλθουμε όλοι στην Εκκλησία για να συμμετάσχουμε στην ωραιότερη Θεία Λειτουργία της χρονιάς και να συμμετάσχωμε των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων και αποτελεί την καταξίωση όλης της μακράς νηστείας της Μ. Τεσσαρακοστής!

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα ο Πανηγυρικός Εσπερινός με την ανάγνωση της περικοπής εκ του Ι. Ευαγγελίου και σε ξένες γλώσσες και ώρα ενάρξεως 18:00 θα τελεστεί στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νεκταρίου, με την συμμετοχή Κλήρου και λαού.

Δευτέρα 6/5 (Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Ιώβ του δικαίου, Σοφίας της εν Κλεισούρα, Σεραφείμ του Δομβοϊτου), η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στο πανηγυρίζον Εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου του “Γαλάτη“(στον δρόμο απέναντι από το ¨Λεούσειο” και δίπλα από το μοναστηράκι του οσίου Γέροντος Ιερωνύμου Αποστολίδη) με ώρα ενάρξεως 7:15.

Τρίτη Διακαινησίμου 7/5 (Αγ. Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Οσιομαρτύρων Μονής “Νταού” Πεντέλης , ώρα 7:00-10:00, η Θεία Λειτουργία εντός.

Τετάρτη της Διακαινησίμου 8/5 (Αγ. Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου), ώρα 7:00- 10:00 η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Αγία Τράπεζα του αριστερού κλίτους της Μητροπόλεως, αφιερωμένου στον Ηγαπημένο Μαθητή και Απόστολο του Χριστού .

Παρασκευή της Διακαινησίμου 10/5 (Ζωοδόχου Πηγής) 7:00-10:00 η Θεία Λειτουργία εντός, προς τιμήν της μεγάλης εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία είναι αποτεθησαυρισμένη στον Μητροπολιτικό Ναό.

Το Ε.Σ του Ι. Ναού εύχεται προς όλους τους ενορίτες του υγείαν την κατ’ άμφω!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Scroll to top