Πρόγραμμα εβδομάδος 20/8-26/8/2023(Απόδοσις εορτής Κοιμήσεως. Ολονύκτιος Αγρυπνία εις Επισκοπήν “Παληαχώρας”).

Κυριακή 20/8(μετά την εορτή), 7:00-10:00 Όρθρος- Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη 23/8 (Απόδοσις εορτής της Παναγίας) 7:00-10:00 , η Θ.Λ εντός.

Πέμπτη 24/8 (μετάθεσις του Λειψάνου Αγ. Διονυσίου, Αρχ. Αιγίνης). Το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα τελεστούν εις τον Ι. Ναόν Αγ. Διονυσίου του Νοσοκομείου Αιγίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ Εφραίμ. Το Εσπέρας θα τελεστεί Ολονύκτιος Αγρυπνία εις την Επισκοπήν Παληαχώρας, προς τιμήν του Πρώτου Πολιούχου Αιγίνης Αγ. Διονυσίου του εκ Ζακύνθου του θαυματουργού, με το εξής Πρόγραμμα:

Έναρξη 21:30 : Απόδειπνο, Χαιρετισμοί Μ. Εσπερινός (Λιτή , αρτοκλασία), διακοπή και διδαχή εις το αίθριο, όπου ο Θρονίσκος του Αγίου. Στη συνέχεια η Ακολουθία του Όρθρου με τους Πολυελαίους, και περί ώρα 2:30 μετάβασις εις τον οικίσκον του Αγ. Διονυσίου, όπου θα ψαλούν τα Εγκώμια. Στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία με τα Τυπικά και τους Μακαρισμούς. Υπολογιζόμενος χρόνος λήξεως της Ολονυκτίας : 5:30 το πρωί της Παρασκευής (25/8).

Σημείωση: Εις την Αρχαία Επισκοπή Αιγίνης ανεβαίνουμε από την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και στην πρώτη διασταύρωση του δρομίσκου, αριστερά το καλντερίμι. Θα υπάρχει φωτεινή σήμανση.

Scroll to top